CE a fixat ca termen 2013 pentru inceperea reducerii deficitelor bugetare

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 16:46
1205 citiri
CE a fixat ca termen 2013 pentru inceperea reducerii deficitelor bugetare

Comisia Europeana a facut apel miercuri la noua tari din uniune, printre care Germania, Franta si Spania, sa-si aduca pana in 2013 deficitele sub limita de 3% din produsul inetrn brut (PIB) prevazuta in Pactul de Stabilitate, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Termenul este valabil si pentru Olanda, Austria, Portugalia, Cehia, Slovacia si Slovenia.

Comisia a stabilit in schimb termen limita anul 2012 pentru reducerea deficitelor din Italia si Belgia, anul 2014 pentru Irlanda si 2015 pentru Marea Britanie.

"Sunt convins ca limitele propuse astazi sunt potrivite si realiste", a declarat comisarul european pentru economie, Joaquin Almunia, in cadrul unei conferinte de presa.

Franta si Belgia contesta deja obiectivele fixate de Comisie, considerand termenele fixate pentru tarile lor putin "realiste".

Cele doua tari mizeaza pe o revenire in limitele impuse de UE mai tarziu decat cere Comisia, in 2014 in cazul Frantei si in 2013 in cazul Belgiei.

Comisia a mai decis miercuri sa treaca la urmatoarea faza a procedurii de deficit excesiv initiata impotriva Greciei, putand lua in calcul chiar o serie de sanctiuni. 

 

#deficit, # reducere, # termene, # ce , #Belgia