Lovitura in zona euro: Moody's retrogradeaza Belgia

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 10:57
1348 citiri
Lovitura in zona euro: Moody's retrogradeaza Belgia

Agentia de rating Moody's a retrogradat cu doua trepte rating-ul Belgiei, la Aa3 de la Aa1, afirmand ca actuala criza a datoriilor din zona euro creste riscurile de finantare pentru tarile cu datorii publice mari.

Preocuparile cu privire la perspectivele de crestere economica ale Belgiei si a sistemului sai bancar, in special cu datoriile contingente care rezulta din salvarea grupului Dexia au contribuit la decizia agentiei, potrivit Yahoo News.

"Fragilitatea crizei datoriilor suverane este tot mai inradacinata si este putin probabil ca lucrurile sa se schimbe pe viitor", potrivit agentiei de rating.

Guvernul Belgiei a refuzat sa comenteze decizia Moody's. Evaluarea agentiei are o perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca o noua retrogradare este foarte posibila in cativa ani.

"Perspectiva negativa reflecta preocuparile actuale cu privire la finantele publice din Belgia si perspectivele de crestere economica din zona euro, ca urmare a crizei datoriilor", a declarat analistul de credit al Moody's, Alexander Kockerbeck.

Pe 5 decembrie, Belgia a format un nou guvern de coalitie dupa ce o administratie interimara a probat un buget de austeritate la sfarsitul lunii noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moodys rating belgia, #rating belgia retrogradat, #guvern nou Belgia, #masuri austeritate belgia, #criza zona euro , #Belgia