Michelin va construi un nou centru logistic in nordul Frantei

Marti, 03 Octombrie 2006, ora 15:35
992 citiri

Grupul francez producator de anvelope Michelin a ales localitatea Valenciennes, din nordul Frantei, pentru construirea unui nou centru logistic pentru aprovizionarea pietelor Europei Occidentale, au declarat reprezentantii companiei, citati de Reuters.Purtatoarea de cuvant a grupului a refuzat, insa, sa dea detalii financiare despre aceasta investitie. Aceasta a declarat ca noul centru va completa spatiile de stocare deja existente ale companiei.

Lucrarile pentru acest spatiu logistic vor incepe in 2007, prin construirea unui centru de 40.000 de metri patrati, intr-o prima faza, a carei suprafata ar putea fi extinsa, ulterior, pana la 70.000 de metri.

Aceasta investitie va determina angajarea a cateva sute de persoane. Acest centru va stoca anvelope fabricate in afara Frantei, inainte ca acestea sa le fie livrate clientilor europeni.

In zona Valenciennes, situata in apropierea drumurilor importante catre Belgia si Germania, se gasesc fabricile mai multor constructori auto, printre care Toyota, Daimler-Chrysler sau PSA Peugeot Citroen.

Michelin a anuntat, in urma cu doua luni, ca va creste preturile pentru producatorii de masini, la anvelopele vehiculelor de transport turistic, ca o masura de reducere a presiunii create de costurile ridicate ale materiilor prime.

"Din cauza cresterii continue a preturilor materiilor prime, Michelin va mari preturile anvelopelor pentru autocare si camioane usoare, care se vand, in lumea intreaga. Aceasta crestere, care se va situa intre 6 si 8%" si se va aplica incepand cu luna octombrie, declarau reprezentantii companiei.

Preturile ridicate ale materialelor de productie au deteriorat rezultatele companiei si i-au obligat pe reprezentantii sai sa-si reduca previziunile pentru 2006.

Veniturile Michelin, pentru primul semestru, au scazut cu peste 6%, pana la aproape 645 de milioane de euro.

NewsIn