Brazilia depaseste Marea Britanie si devine a 6-a putere economica din lume

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 17:02
3570 citiri
Brazilia depaseste Marea Britanie si devine a 6-a putere economica din lume

Brazilia a depasit Marea Britanie, devenind cea de-a sasea putere economica a lumii, potrivit unui grup de cercetatori economici.

In ceea ce priveste dezvoltarea economiile, tarile asiatice urca in timp ce tarile europene coboara, au remarcat cercetatorii de la Centrul pentru Cercetari in Economie si Afaceri (CEBR), scrie BBC.

De altfel, CEBR a prezis ca economia Marii Britanii o va depasi pe cea a Frantei pana in 2016 si ca economia zonei euro se va restrange cu 0,6% in 2012, "daca problemele zonei euro sunt rezolvate" si cu 2% daca acestea vor persista.

Ca parte a a acestui trend, economia Brazilia a intrecut-o pe cea a Marii Britanii, a afirmat Douglas McWilliams, directorul executiv al CEBR, intr-un interviu pentru BBC Radio 4.

"Cred ca face parte din schimbarile economice majore, unde nu numai ca remarcam o schimbare de la vest la est ci si cum tarile ce produc marfuri vitale precum energie si alimente se descurca foarte bine economic, si treptat intra in Liga Economica mondiala", a spus McWilliams.

Un raport bazat pe datele publicate de Fondul Monetar International (FMI), publicat la inceputul acestui an, preconiza ca economia Braziliei o va depasi pe cea a Marii Britanii in 2011.

De asemenea, CEBR estimeaza ca Rusia a urcat cu o pozitie in Liga Economica Mondiala, ajungand pe locul 9, si crede ca va ajunge pe pozitia a 4-a pana in 2020.

In ceea ce priveste India, CEBR preconizeaza ca va deveni a patra putere economica a lumii pana in 2020.

Referitor la tarile europene, economiile acestora vor da semne se scadere, si se asteapta ca Germania sa scada de pe pozitia a 4-a detinuta in prezent la locul 7 in 2020, in timp ce Marea Britanie va ajunge pe pozitia a 8-a iar Franta pe pozitia a 9-a in cadrul Ligii Economice Mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie brazilia, #Liga Economica Mondiala, #crestere economie Asia, #economie tari europene , #Brazilia