Fiat va construi in Brazilia un model care va concura cu Logan

Sambata, 17 Martie 2007, ora 10:15
1090 citiri

Fiat va construi in Brazilia un automobil ieftin care va concura cu Logan si ar putea extinde productia masinii in uzinele sale din China, India si Turcia, a declarat, presedintele executiv al Fiat, Sergio Marchionne, relateaza Reuters.

"Acesta va fi raspunsul nostru la Logan", a spus Marchionne care a adaugat ca modelul ieftin pe care constructorul italian il va realiza in Brazilia va fi succesorul lui Palio, automobil cu care Fiat a avut succes in tara sud-americana.

Oficialul Fiat a tinut sa precizeze ca modelul nu va fi construit impreuna cu indienii de la Tata - companie care colaboreaza cu Fiat si si-a anuntat intentia de a scoate pe piata o masina care sa coste sub 2.000 de euro.

Marchionne spusese in prima decada a lunii martie la salonul de la Geneva ca Fiat se gandeste sa construiasca un rival pentru Logan, insa nu luase o decizie finala. Fiat, la fel ca si alti mari producatori occidentali de automobile, se confrunta cu probleme pe pietele din Europa de Vest si se orienteaza spre pietele emergente care sunt in plin avant. In tari precum China si India, puterea de cumparare creste si tot mai multi sunt dispusi sa cumpere masini noi la preturi de sub 10.000 de euro.

Palio este un model pe care Fiat il produce in India, Turcia, Africa de Sud si China. Versiunea sedan a lui Palio, produsa de compania Tofas din Turcia, e comercializata si pe piata romaneasca sub numele de Albea.

Ideea de masina ieftina si fiabila destinata pietelor emergente a fost pusa in aplicare de grupul Renault care a vandut, in doi ani si jumatate, peste 400.000 de masini Logan, iar in 2009, productia mondiala a acestui model ar trebui sa atinga 700.000 de unitati. Logan e disponibil in trei variante de caroserie: berlina, break si furgon, iar al patrulea model al gamei va fi lansat la finele acestui an in Brazilia si apoi, in 2008, in Europa.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)