Pele sustine protestele din Brazilia. Peste un milion de persoane in strada

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 08:45
1676 citiri
Pele sustine protestele din Brazilia. Peste un milion de persoane in strada

Cel putin un milion de manifestanti au protestat joi in sute de orase ale Braziliei in cadrul miscarilor de revolta sociala izbucnite in urma cu circa 10 zile, un protestatar fiind omorat de o masina a politiei in statul Sao Paolo.

"O masina a lovit un grup de trei persoane, iar una dintre acestea a incetat din viata" in orasul Ribeirao Preto, la 330 de kilometri de Sao Paolo, a anuntat politia militara pe contul sau de Twitter, transmit corespondentii AFP.

Este vorba despre primul deces din cadrul miscarilor de revolta sociala care zguduie Brazilia de peste 10 zile.

Potrivit presei locale, masina a incercat sa depaseasca un grup de manifestanti care blocau o strada si a rasturnat trei persoane.

Pe de alta parte, la Brasilia manifestantii au atacat joi seara sediul Ministerului de Externe de unde au fost insa respinsi de fortele de ordine, potrivit unui corespondent AFP aflat la fata locului.

Anterior, grupul de manifestanti aruncase cu diverse obiecte in flacari si cu sticle inspre cladirea oficiala, una dintre cele mai emblematice ale capitalei realizate de arhitectul Oscar Nemeyer.

Confruntata cu cel mai mare val de proteste ce au loc in Brazilia in ultimii 21 de ani, presedinta Dilma Rousseff si-a anulat vizita pe care urma sa o intreprinda in Japonia in perioada 26-28 iunie.

"A decis sa ramana in Brazilia din cauza evenimentelor actuale", a declarat pentru agentia France Presse o sursa din cadrul presedintiei.

Manifestatiile au debutat in urma cu zece zile, la Sao Paolo, impotriva majorarii tarifelor la transportul in comun, iar criticile s-au extins, in plina desfasurare a Cupei Confederatiilor la fotbal (15-30 iunie), la situatia dezastruoasa a serviciilor publice de baza din tara, acuzand sumele imense cheltuite cu pregatirile pentru Mondialul de fotbal editia 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Brazilia, #Pele manifestatii Brazilia, #revolta sociala Brazilia, #manifestanti Brazilia , #Brazilia