Rezultatele InBev din primul trimestru sunt dezamagitoare

Joi, 08 Mai 2008, ora 13:50
1320 citiri
Rezultatele InBev din primul trimestru sunt dezamagitoare

Producatorul belgian de bere InBev, al doilea din lume ca volum, a anuntat joi castiguri sub asteptari in primul trimestru, in contextul in care vanzarile din Brazilia au scazut si pretul marfurilor a crescut, insa prevede rezultate mai bune pentru al doilea trimestru, relateaza Reuters.Producatorul marcilor Stella Artois and Beck's a afisat castiguri inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari (EBITDA) de 982 milioane euro, fata de 962 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, cu crestere pe aceeasi baza de numai 0,7%.


Estimarea medie a analistilor, in cadrul unui sondaj Reuters a fost de 1,06 miliarde euro.


Volumele la nivel mondial au scazut cu 0,,4%, desi veniturile au avansat cu 4,8%, la 3,20 miliarde euro, sub estimarea analistilor, de 3,23 miliarde euro.


"Evident, nu suntem mandrii de rezultatele din primul trimestru", a declarat directorul financiar, Filipe Dutra, in cadrul unei conferinte de presa.


"Stiam ca prima jumatate a anului si in special primul trimestru vor fi dificile, insa scaderea volumelor a fost mai accentuata decat ne asteptam, in principal din cauza activitatii industriei din Brazilia", a explicat acesta.


Volumele au scazut cu 1,9% in Brazilia, o piata cheie pentru InBev, pe fondul inflatiei de 11% al unui sezon timpuriu pentru Carnaval si a conditiilor meteorologice nefavorabile.


In Europa de Est, un alt factor de crestere in acest an, volumele au scazut cu 5,7%, in principal pentru ca distribuitorii rusi aveau stocuri formate inaite de majorarea preturilor din ianuarie


Costurile de vanzare per hectolitru au crescut cu aproximativ 10%. Maltul, unul dintre cele mai importante ingrediente, s-a scumpit semnificativ, ca si alte cereale, despre pretul carora Dutra a spus ca s-a majorat de zece ori pana la sfarsitul anului 2007.


InBev a precizat ca nivelul mediu al inflatiei, in tarile in care opereaza, a intrat in intervalul 5-6%, peste nivelul de 4% estimat de companie. InBev a anuntat ca economisirile suplimentare ar trebui sa compenseze aceste lipsuri.


Compania este increzatoare ca piata braziliana isi va relua cresterea in restul anului. Volumele de bere InBev au crescut cu 3,1 in aprilie, iar Dutra a spus ca l