60% dintre somerii din Bulgaria isi pastreaza "statutul" mai mult de un an

Duminica, 21 August 2011, ora 15:23
1409 citiri
60% dintre somerii din Bulgaria isi pastreaza "statutul" mai mult de un an

Majoritatea somerilor bulgari isi cauta un loc de munca mai mult de un an, potrivit unui sondaj realizat de Gallup International, la cererea publicatiei bulgare Classa. 

In ciuda discutiilor privind o eventuala iesire a Bulgariei din criza economica, piata muncii se afla intr-o situatie precara, scrie publicatia Novinite.

Mai mult de 60% dintre oamenii inclusi insondaj isi cauta un loc de munca de peste un an, cifra care reprezinta cea mai mare cota din ultimii patru ani.

In regiunea nord-estica Targovishte, 80% dintre someri sunt fara studii si doar jumata din ei au fost incllusi in registrele biroului bulgar pentru ocuparea fortei de munca in ultimul an de zile.

Criza financiara si scaderea productiei impiedica marile companii sa mai faca angajari, in timp ce putinele oferte de locuri de munca se adreseaza candidatilor calificati.

Mai mult, un somer din Targovishte a declarat pentru televisiunea publica bulgara ca educatia si experienta nu conteaza atunci cand iti cauti un loc de munca, si ca factorul cel mai important este sa cunosti oamenii potriviti.

Statisticile arata ca oamenii din aceasta regiune care nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca sunt de varsta mijlocie, traiesc la sat si nu au studii liceale.

#bulgaria somaj, # somaj, # loc de munca bulgaria, # bulgaria , #Bulgaria