Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitia retelelor Plus din Bulgaria si Romania de catre Lidl ar afecta concurenta

Achizitia retelelor Plus din Bulgaria si Romania de catre Lidl ar afecta concurenta

Comisia Europeana a constat ca tranzactia propusa de achizitionare a Plus Bulgaria si a Plus Romania de catre grupul german de comert cu amanuntul Lidl ar afecta concurenta de pe pietele locale de bunuri de larg consum din cele doua tari, se arata intr-un comunicat emis marti de institutie, potrivit Newsin.

Aceste piete vor fi acum examinate de catre autoritatile de concurenta din Bulgaria si din Romania, in conformitate cu legislatia nationala.

CE a transmis autoritatilor de concurenta din Bulgaria si din Romania evaluarea propunerii de achizitionare de catre Lidl a Plus Bulgaria si, respectiv, a Plus Romania de la grupul german de comert cu amanuntul Tengelmann.


Investigatia prealabila efectuata de Comisie a confirmat faptul ca tranzactia propusa ar afecta concurenta de pe mai multe piete locale de bunuri de larg consum din Bulgaria si Romania.


Tranzactia, care a fost notificata Comisiei la 5 mai 2010, nu a ridicat probleme in ceea ce priveste concurenta in alte tari UETi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1232 ori
Citeste mai multe despreplus lidl romania bulgaria