Acord romano-bulgar pentru constructia de noi poduri peste Dunare

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 14:32
1137 citiri
Acord romano-bulgar pentru constructia de noi poduri peste Dunare

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, si omologul sau bulgar, Alexandr Tsvetkov, au semnat joi o declaratie comuna referitoare la constructia de noi poduri peste Dunare, prin care se constituie un grup de lucru care va identifica posibile locatii si surse de finantare, a informat vineri MTI, potrivit Newsin. 

"Am semnat declaratia referitoare la constructia de noi poduri peste Dunare avand in vedere un cadru mai larg al prioritizarii la nivel european a transportului fluvial, fapt demonstrat si prin elaborarea Strategiei Dunarii, cat si posibilitatea construirii de noi hidrocentrale.

Tot in contextul prioritatilor la nivel european, ne vom armoniza pozitiile in ceea ce priveste revizuirea politicii TEN-T, proiectul Via Carpatia si proiectul autostrazii inelare a Marii Negre, pentru a maximiza avantajele competitive pe care le au cele doua state datorita accesului la Dunare si Marea Neagra" a declarat Anca Boagiu.

De asemenea, discutiile dintre cei doi ministri au vizat si doua din proiectele comune finantate prin fonduri europene, respectiv podul Calafat - Vidin si traversarea cu bacul de la Calarasi - Silistra.

"In ceea ce priveste podul Calafat - Vidin, am agreat cu ministrul bulgar ca vom merge peste doua saptamani sa inspectam stadiul lucrarilor.

Chiar daca perioada in care putem cheltui fondurile europene alocate acestui proiect va fi prelungita de catre Comisia Europeana, nu trebuie sa lasam lucrarile sa treneze.

In partea romana avem angajamentul ferm al constructorilor ca in iunie 2011 vor finaliza partea care le revine, dar vom sprijini si partea bulgara sa urgenteze lucrarile", a adaugat Boagiu.

Pentru trecerea cu bacul Calarasi - Silistra, echipele tehnice din cele doua ministere vor merge la o intalnire cu autoritatile locale si operatorii pentru a solutiona problemele aparute.

"Consider inadmisibil ca un proiect finantat din bani europeni sa fie nefunctional datorita unor dispute comerciale", a spus ministrul Anca Boagiu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #poduri, #dunare, #bulgaria , #Bulgaria