Bulgaria atrage investitorii straini cu noi facilitati fiscale

Vineri, 24 August 2012, ora 14:25
2315 citiri
Bulgaria atrage investitorii straini cu noi facilitati fiscale

Noi bonusuri vor primi companiile autohtone si straine care vor investi in Bulgaria.

Ministerul Economiei, Energiei si Turismului a pregatit un proiect de amendare a legii pentru incurajarea investitiilor prin care spera sa faca tara mai atractiva pentru investitori, in comparatie cu alte state din zona, precum Romania, Serbia sau Cehia, scrie cotidianul sofiot Standart.

Proiectul prevede ca investitorii sa fie scutiti de plata contributiilor pentru asigurare sociala si de sanatate pentru angajatii lor, timp de doi ani. Aceasta facilitate nu va fi aplicata insa imediat dupa inceperea vreunui proiect de investitii, conditia fiind ca intreprinderea sa functioneze 12 luni inainte ca statul sa inceapa sa plateasca contributiile pentru asigurare.

De aceasta noua facilitate vor putea sa benficieze si companii deja existente, dar acestea vor trebui sa creeze noi locuri de munca, a explicat Elena Pistovkoleva, directorul departamentului de investitii din Ministerul Economie. Pistovkoleva afirma ca masura nu va afecta in mod negativ bugetul de stat, ci, dimpotriva, ea va avea un efect benefic.

Intr-un alt articol, Standart scrie ca Bulgaria va oferi Israelului pamant arabil in schimbul unor tehnologii agricole avansate. In timpul sedintei comune ale celor doua guverne care va avea loc in Israel, la 11 septembrie, ministrul bulgar al agriculturii Miroslav Naidenov va propune omologului sau israelian crearea unui complex de prelucrare a fructelor si legumelor.

Partea bulgara spera ca Israelul va fi interesat de posibilitatile de investire in agricultura din Bulgaria, precum si de concesionare a unor centrale hidroelectrice.

#investitori straini Bulgaria, #facilitati fiscale Bulgaria, #noi facilitati fiscale Bulgaria investitori straini , #Bulgaria