Bulgaria isi regandeste turismul. Cum se organizeaza vecinii nostri

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 17:00
1629 citiri
Bulgaria isi regandeste turismul. Cum se organizeaza vecinii nostri
Sursa foto: Erasmus

Bulgaria se va imparti in noua regiuni turistice, conform unui proiect al Centrului National de Dezvoltare Teritoriala.

Impartirea pe regiuni a fost ceruta de Ministerul bulgar al Economiei si este inclusa in noua lege a turismului, care a intrat in vigoare in luna martie, conform Dnevnik.bg, citat de

Novinite.

Zonele turistice din acest proiect sunt Dunarea, Stara Planina, Valea Trandafirilor, Tracia, Rodopi, Rila si Pirin, Sofia, Burgas (Litoralul de Sud al Marii Negre) si Varna (Litoralul de Nord al Marii Negre).

Fiecare regiune va avea o principala destinatie turistica, careia i se mai adauga si altele secundare. Principala activitate din zona Dunarii va fi turismul cultural si navigarea pe fluviu, Valea Trandafirilor ofera turism balnear si cultural, Stara Planina - turism monnan si eco, iar Tracia, turism cultura, insa aceasta zona este si una unde viticultura este foarte dezvoltata.

Zona Rodpi se va specializa pe turismul montan si rural, Rila si Pirin pe turismul montan si religios, iar Sofia se va concentra pe turismul de afaceri si cultural. Ultimele doua zone vor avea ca principala atractie litoralul Marii Negre, unde se va putea practica si mai multe sporturi.

#Bulgaria turism, #proiect bulgaria, #regiuni turistice , #Bulgaria