Bulgaria, sanctionata daca se retrage din proiectul Burgas-Alexandroupolis

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 23:49
1036 citiri

Bulgaria se va confrunta cu sanctiuni economice daca se retrage din proiectul Burgas-Alexandroupolis, a avertizat directorul filialei bulgare a companiei Trans-Balkan Pipeline, care ar urma sa contruiasca oleoductul, relateaza Sofia News Agency, citata de Newsin.

Intr-un interviu acordat postului national de radio, Plamen Rusev, a declarat ca sanctiunile vor fi decise de tarile participante la proiect, pe baza actiunilor pe care le detin, pentru ca cei care au investit in proiect vor vrea compensatii pentru o suspendare din motive politice.

Urmatorul pas este Curtea de arbitraj international de la Paris, potrivit directorului Trans-Balkan Pipeline. In 15 iulie, reprezentanti ai conducerii companiei ruse Transneft se vor intalni cu membri ai Guvernului bulgar, pentru a discuta viitorul proiectului.

Acordul de a construi oleoductul a fost semnat in martie 2007 de Bulgaria, Grecia si Rusia. Proiectul include trransportul petrolului catre terminale de la Marea Mediterana, ocolind stramtoarea Bosfor, din Turcia.

Oleoductul urmeaza sa aiba o lungime de 285 de kilometri si o capacitate de 35-50 de milioane de tone de titei pe an. Costul total al investitiei este estimat la 1,5 miliarde de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, #oleoduct, #burgas-alexandroupolis , #Bulgaria