Ti-ai luat casa si masina de peste 250.000 de euro? Fiscul vine sa intrebe de unde ai avut banii! Se intampla ACUM peste granita. Cum ar fi sa se aplice si in Romania?

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 18:17
5895 citiri
Ti-ai luat casa si masina de peste 250.000 de euro? Fiscul vine sa intrebe de unde ai avut banii! Se intampla ACUM peste granita. Cum ar fi sa se aplice si in Romania?
Foto: CC0 Creative Commons

Procurorii bulgari au anuntat ca ii vor investiga pe detinatorii de case si masini de lux, pentru a demonstra Uniunii Europene ca autoritatile de la Sofia vor sa combata coruptia, transmite Reuters.

Procurorul-sef Sotir Tsatsarov a ordonat o investigatie la nivel national asupra modului in care si-au dobandit averea cetatenii bulgari care in 2015 si 2016 au achizitionat case si automobile in valoare de peste 500.000 de leva, adica peste 255.000 de euro.

Potrivit procurorilor, peste 350 de cetateni bulgari au cumparat proprietati imobiliare in valoare de peste 500.000 de leva in 2015 si 2016, intr-o tara unde salariul mediu lunar este de aproximativ 1.000 de leva.

De asemenea, 450 de persoane din Bulgaria conduc in prezent automobile de lux precum Maybach, Bentley, Ferrari, Rolls Royce sau Lamborghini. Veniturile acestor persoane vor fi analizate pentru a stabili fondurile disponibile pentru achizitionarea unor astfel de vehicule. In cazul in care au fost declarate contracte de imprumut, va fi analizata sursa acestor credite.

Bulgaria, tara care a aderat la Uniunea Europeana in 2007, detine in prezent presedintia rotativa a blocului comunitar si este presata de Bruxelles sa ia masuri pentru a combate crima organizata si a asigura domnia statului de drept. Lipsa de rezultate tangibile in combaterea coruptiei a descurajat investitiile straine si este, de asemenea, unul dintre motivele principale pentru care Bulgaria nu a putut adera la spatiul Schengen sau zona euro.

#coruptie Bulgaria, #lupta anticoruptie Bulgaria , #Bulgaria