Bulgarii ar putea confisca averile nejustificate

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:58
915 citiri
Bulgarii ar putea confisca averile nejustificate

Parlamentul bulgar va dezbate in cursul acestei saptamani un proiect de lege care autorizeaza confiscarea averilor in valoare de peste 150.000 de leva (circa 76.000 de euro) care nu pot fi justificate. 

Potrivit proiectului initiat de ministrul Justitiei, Margarita Popova, autoritatile ar urma sa aiba dreptul de a confisca, fara decizie judecatoreasca, averile ilegale incepand cu 1 ianuarie 2012, relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Comisia de la Venetia a recomandat Parlamentului bulgar sa adopte legea inaintea vacantei de vara, iar Comisia Europeana, care considera ca noua lege poate deveni un instrument eficient in lupta anticoruptie, a facut o recomandare similara.

Legea ar permite unei comisii speciale sa realizeze anchete in legatura cu proprietatile si conturile bancare ale membrilor de familie ai persoanelor care nu isi pot justifica sursele de venit.

Comisia va putea verifica si donatiile, folosite in prezent pentru a ascunde o parte dintre bunurile care nu pot fi justificate, si va putea declansa anchete asupra veniturilor si achizitiilor facute in ultimii 15 ani.

Comisia, infiintata in 2005, a confiscat pana in prezent bunuri in valoare de 10,8 milioane de leva (5,5 milioane de euro).

Actualul guvern bulgar, condus de premierul Boiko Borisov, a fost ales cu aproape doi ani in urma, cu un mandat anticoruptie si promisiunea de rezolvare a marilor cazuri de coruptie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, # averi, # confiscare averi , #Bulgaria