Bulgarii lanseaza inspectii in statiunile de la Marea Neagra

Vineri, 13 August 2010, ora 17:38
1373 citiri
Bulgarii lanseaza inspectii in statiunile de la Marea Neagra

Agentia Nationala pentru Venituri din Bulgaria lanseaza o ampla campanie de inspectii in statiunile de la Marea Neagra pentru descoperirea veniturilor nedeclarate, relateaza Novinite, citat de Mediafax.

Sute de inspectori fiscali, inclusiv din restul tarii, vor monitoriza hotelurile, restaurantele, cluburile de noapte si magazinele din Albena, Nisipurile de Aur si Sunny Beach, dar si Festivalul "The Spirit of Burgas".

Pe langa statiunile mari, vor fi efectuate inspectii si in localitatile mai mici de pe coasta, pentru identificarea veniturilor ascunse.

Agentia va verifica totodata salariile si contributiile pentru asigurari sociale ale angajatilor.

In urma unei analize a expertilor in fiscalitate, 88% din cluburile de noapte isi ascund profiturile, provocand pagube de 12 milioane de leva (6 milioane euro) bugetului statului.

Cea mai importanta metoda folosita este necontabilizarea profiturilor.

O investigatie condusa in Sunny Beach a constatat ca intr-o singura noapte au fost nedeclarate incasari de 300.000 de leva (150.000 de euro).

In plus, o inspectie surpriza la patru din cele mai mari cluburi de noapte a scos la iveala ca 7.000 de leva din fiecare 10.000 nu sunt declarate si impozitate.

Agentia Nationala pentru Venituri a aratat ca va continua monitorizarea tuturor comerciantilor pe parcursul sezonului de vara, iar proprietarii marilor cluburi de noapte vor fi audiati.

In baza informatiilor obtinute in acest sezon, proprietarii vor fi taxati retroactiv pentru anii anteriori.

#bulgaria, #fisc, #inspectii, #marea, #neagra , #Bulgaria