Compania Sutherland va investi 19 milioane de dolari intr-o filiala la Ruse

Luni, 24 Martie 2008, ora 12:59
1070 citiri

Compania internationala de servicii IT profesionale Sutherland, va investi aproximativ 19 milioane de dolari in deschiderea unei filiale in orasul bulgaresc Ruse si va creea in timp aproximativ 1000 de noi locuri de munca, portrivit Dnevnik.Compania internationala de servicii IT profesionale Sutherland, este interesata de achizitionarea a 5.000 de mp spatii de birouri in orasul bulgaresc Ruse, langa Dunare. Potrivit oficialilor bulgari, municipalitatea va face o lista cu proprietatile existente si le va prezenta la intalnirea urmatoare cu reprezentantii companiei, acestia avand in plan, odata cu noua cladire si creearea de 200 noi locuri de munca.


Decizia de a realiza o filiala in Ruse, a fost luata pe baza unui studiu facut de Sutherland, care plasa Bulgaria pe primul loc ca posibiliate de investitie in Europa si locul 9 mondial. Studiul companiei a mai aratat ca Bulgaria ocupa locul 5 mondial, in privinta educatiei profesionistilor IT.


Primul pas este deschiderea primului punct de lucru al companiei in Bulgaria, in Sofia, unde numarul angajatilor se va ridica la 200. Compania cauta in special specialisti IT vorbitori de mai multe limbi straine.


Sutherland are filiale in Statele Unite, Canada, Mexic, Polonia si Filipine. Are peste 12.000 de angajati si un buget anual de peste 400 de milioane de dolari.