Directorul Serviciului anti-mafie din Bulgaria, inculpat pentru coruptie

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 15:33
1275 citiri
Directorul Serviciului anti-mafie din Bulgaria, inculpat pentru coruptie
Liderul luptei impotriva crimei organizate din Bulgaria, Stanimir Florov, proteja traficantii de droguri. Sursa foto: Novinite.com

Directorul Serviciului bulgar de lupta impotriva crimei organizate (GDBOP) Stanimir Florov a fost inculpat vineri pentru afaceri de coruptie, fapte care au fost comise inaintea preluarii acestei functii, a anuntat Parchetul din Sofia.

La inceputul anului 2000, Stanimir Florov, pe agent al GDBOP, ar fi avut relatii cu persoane implicate in contrabanda si trafic de droguri, potrivit unor documente secrete ale Serviciului de securitate al presedintelui, trimise prin e-mail Parchetului din Sofia. Florov a fost numit la conducerea GDBOP in anul 2009, informeaza France Presse.

Documentele, de asemenea evocate in presa bulgara, s-au dovedit autentice, potrivit informatiilor oferite de Parchet, care efectueaza in paralel o ancheta privind scurgerea de informatii secrete. Aceste documente contin "date ce indica primirea de catre Florov a unei sume subtsntiale, constituind un caz particular grav".

Stanimir Florov ar fi protejat intre 1999 si 2002 traficanti de droguri si s-ar fi angajat sa previna actiuni ale politiei, primind in fiecare luna pentru acest serviciu 20.000 de marci germane (10.000 de euro), si sa verifice daca masinile furate erau cautate de Interpol si in spatiul Schengen.

Aceste documente compromitatoare pentru Stanimir Florov il afecteaza indirect pe fostul ministru de interne, Þvetan Þvetanov, in timp ce Florov s-a aflat la conducerea unuia dintre cele mai importante servicii din minister.

Cu mai putin de trei saptamani inainte de alegerile parlamentare anticipate din 12 mai, aceasta este al doilea caz in cinci zile care il afecteaza pe Þvetan Þvetanov, in prezent seful campaniei partidului conservator bulgar GERB, al premierului demisionar Boiko Borisov.

#coruptie Bulgaria, #lupta crima organizata Bulgaria, #protectie traficanti droguri Bulgaria , #Bulgaria