Ikea vrea sa opereze trei magazine in Bulgaria pana in 2011

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 12:37
1216 citiri
Ikea vrea sa opereze trei magazine in Bulgaria pana in 2011

Compania greceasca Fourlis a semnat un contract preliminar pentru achizitionarea unui teren in Sofia, in urma unei investitii de 12 milioane euro, in vederea deschiderii in sistem de franciza a primului magazin Ikea din Bulgaria, vizand ca in 2011 sa opereze trei hipermarketuri, potrivit sofiaecho. Fourlis nu va dezvalui locatia exacta a terenului achizitionat pana cand negocierile nu vor fi finalizate. Constructia magazinului Ikea va incepe anul acesta, lucrarile urmand a fi terminate cel mai probabil la finele lui 2009. Fourlis vrea sa deschida trei magazine Ikea in Bulgaria pana in 2011, din care doua vor fi situate in afara Sofiei, adoptand astfel un ritm de expansiune mult mai rapid decat cel manifestat in Romania de Moaro Trading (compania care detine franciza Ikea pentru tara noastra).


Reprezentantii Fourlis au declarat ca au obtinut franciza pentru Ikea in urma cu doi ani, dar cautarile unui teren protivit au intarziat planul initial care prevedea deschiderea primului magazin al producatorului suedez de mobila in 2008. Fourlis intentioneaza sa extinda franciza Ikea in Grecia si Cipru, pe langa Bulgaria.


Compania Fourlis activeaza in retailul cu mobila si produse sportive, fiind operatorul lantului de magazine Intersport prezent in Grecia, Cipru, Romania si Bulgaria. Compania vizeaza sa creasca numarul de unitati Intersport din cele patru tari, pana la circa 60 de magazine in 2010, de la 35 cate detine in prezent.


Marca Ikea a fost inregistrata  in anul 1943 in Suedia, iar magazinul Ikea din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. In 2007, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.


Ikea Romania anunta anul trecut ca va continua expansiunea retelei de magazine, fiind vizate toate orasele cu peste 300.000 de locuitori. Investitia medie necesara deschiderii unui magazin Ikea la noi in tara este de circa 25 milioane euro.