Livrarile de gaz rusesc catre Bulgaria au scazut cu 70%

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 14:51
1058 citiri
Livrarile de gaz rusesc catre Bulgaria au scazut cu 70%

Livrarile de gaz rusesc catre Bulgaria au scazut cu 70%, dupa explozia la conducta din Transnistria, a anuntat miercuri un oficial al Bulgargaz, relateaza Reuters.

Angel Semerdjiev, directorul executiv al unitatii de tranzit Bulgargaz, a declarat ca reducere va fi compensata total din rezervele de gaz ale Bulgariei si a exclus o rationalizare a gazului pentru consumatori.

Potrivit oficialului, livrarile spre Bulgaria vor reveni la normal in trei zile.

Explozia s-a produs miercuri dimineata la o explozie ce traverseaza regiunea secesionista Transnistria din Republica Moldova, provocand diminuarea livrarilor de gaz.

Explozia a avut loc la una dintre cele trei conducte paralele ce transporta gaz rusesc prin Republica Moldova catre Romania, Bulgaria, Grecia si tarile din Balcanii de Vest.

Tranzitul spre Balcani a fost redus, a declarat anterior pentru AFP Valentin Zemlianski, purtatorul de cuvant al companiei ucrainene de hidrocarburi Naftogaz, dupa ce seful TiraspolTransGaz anuntase anterior ca livrarile au fost suspendate.

Explozia s-a produs la o conducta cu un diametru de 120 de centimetri, ingropata la doi metri sub pamant, fara a face victime si nici alte pagube, potrivit informatiilor preliminare.

Lucrarile de reparatie au inceput deja, dar este inca prea devreme pentru a spune cat timp vor dura, potrivit sefului Tiraspoltransgaz. 

#gaz, # tranzit, # companie , #Bulgaria