Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a confirmat ratingul Bulgariei, cu perspectiva 'stabila'

Moody's a confirmat ratingul Bulgariei, cu perspectiva 'stabila'

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul 'Baa3' pentru credite in valuta si leva al guvernului bulgar, in conditiile in care Bulgaria are o pozitie solida pentru a face fata recesiunii, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Concomitent, Moody's a confirmat plafonul pentru obligatiuni in leva si in valuta, la 'Aa3' si, respectiv, 'A1'. Agentia de rating a confirmat, de asemenea, plafonul pentru depozite in valuta 'Baa3' al Bulgariei.


Perspectiva tuturor ratingurilor este 'stabila'. "Bulgaria ar putea sa se confunte cu o recesiuen dificila in 2009, in conditiile in care economia se confrunta cu scaderea exporturilor si cu incetinirea intrarilor de capital strain", a declarat analistul Kenneth Orchard, de la agentia de rating.


"Cu toate acestea, multi ani de politica fiscala prudenta si de datorie mica inseamna ca guvernul este bine pozitionat sa faca fata situatiei", a adaugat Orchard. Moody's admite ca Bulgaria a folosit perioada recenta de crestere economica robusta pentru a-si consolida pozitia financiara.


Astfel, in perioada 2004-2008 a existat un excedent bugetar de circa 2,7% din produsul intern brut (PIB), in medie, datoria publica s-a restrans la 14% si au fost acumulate rezerve fiscale semnificative. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 620 ori
Citeste mai multe desprerating recesiune credite