Neogen Hosting ofera extensia .eu intr-un pachet promotional

Miercuri, 24 Ianuarie 2007, ora 16:48
1077 citiri

Neogen, furnizor de servicii online, a lansat pe piata pachete promotionale pentru cei care vor sa isi inregistreze paginile de internet pe domeniile care au extensia .eu, informeaza miercuri un comunicat al companiei.

Neogen Hosting ofera domenii .eu gratuite pentru un an tuturor clientilor care vor folosi si serviciile de gazduire Neogen. Pretul pentru inregistrarea domeniului este 15 euro pe an si pentru cei care nu folosesc serviciile de hosting oferite de companie, se arata in comunicat.

In Romania mai exista sapte companii abilitate sa inregistreze domenii internet cu extensia .eu.

"Inca din noaptea de Revelion s-au solicitat domenii .eu, iar noi am fost primii, la ora 00.02 cand am inregistrat primul portal intitulat lex-expert.eu", au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai companiei EuroDomenii, la randu-i abilitata sa inregistreze domenii europene.

Reprezentantii Jump Networks Services, o alta companie abilitata sa vanda domenii europene, au declarat ca dupa o saptamana au primit in jur de 500 de solicitari de domenii europene. In prima saptamana a anului au fost inregistrate in special companii din Romania care detin deja un site cu extensia .ro, au precizat acestia.

Un domeniu .eu costa cel mult 14 euro fara TVA, mai putin decat un domeniu .ro.

Cetatenii romani si bulgari se pot inregistra domenii de internet cu extensia .eu, incepand cu 1 ianuarie, de la miezul noptii (ora Bruxelles), la fel ca si cetatenii celorlate state din Uniunea Europeana, potrivit Registrului European al Domeniilor de Internet (EURid). Site-urile cu extensia .eu ale cetatenilor romani si bulgari, inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007, au fost revocate de EURid in conformitate cu legislatia comunitara, iar detinatorii vor fi instiintati prin e-mail.

In luna aprilie 2006, cand domeniul .eu a fost lansat la nivel european, in aproximativ doua ore s-au inregistrat 400.000 de cereri.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)