Orasele Bulgariei, in pragul falimentului

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 10:45
1489 citiri
Orasele Bulgariei, in pragul falimentului

Aproximativ o cincime dintre cele 264 de municipii din Bulgaria sunt in pragul falimentului din cauza datoriilor in crestere si a stagnarii veniturilor, potrivit Mediafax.

Astfel, in jur de 50 de municipalitati se confrunta cu restrictii sau sechestru asupra conturilor bancare, din cauza datoriilor catre stat sau companii private. 

Datoriile includ si restante de 20 de milioane de leva (zece milioane de euro) prin programul european SAPARD, care trebuie refinantate de guvernul de la Sofia. 

Potrivit Ministerului Finantelor, pe lista municipalitatilor ale caror conturi au fost blocate se regasesc Karlovo, Lom, Kresna, Haskovo, Bobovdol, Primorsko sau Hadzhidimovo.

 

Recent, au fost deblocate conturile unor orase mari, ca Silistra, Vidin, Veliko Tarnov, Sevlievo si Momchilgrad, a anuntat institutia.

Lista autoritatilor locale care se confrunta cu probleme financiare va creste. 

 

"Inca 20 de municipalitati sunt pe cale sa fie incluse pe lista deoarece au restante mari la datorii legate de fonduri SAPARD", a afirmat directorul Asociatiei Nationale a Municipalitatilor din Bulgaria, Ginka Chavdarova.

Guvernul bulgar ar putea infiinta un fond special pentru a ajuta la corectarea platilor autoritatilor locale, noteaza Novinite.

#municipii, #orase, #bulgaria, #faliment, #datorii, #venituri , #Bulgaria