Programul SUA-BERD de finantare a IMM-urilor, aproape de final

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 23:56
1633 citiri
Programul SUA-BERD de finantare a IMM-urilor, aproape de final

Activitatea facilitatii de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) oferita de SUA si BERD este aproape de final in cea mai mare parte a Europei de Sud-Est, in tari ca Romania si Bulgaria, a declarat directorul pentru Europa si Eurasia al Trezoreriei SUA, Jeffrey K. Baker.

In cei zece ani de la infiintare, programul a fost folosit pentru a acorda peste doua milioane de imprumuturi, cu valoare totala de 16 miliarde de dolari, in 15 tari in care activeaza Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

" Poti spune 'misiune indeplinita' in cea mai mare parte din Europa de Sud-Est, ca de exemplu Bulgaria si Romania, sau Kazahstan , dar exista alte state in care BERD desfasoara activitati si care ar putea beneficia prin acest program, mai ales cele in care s-a inregistrat un progres mai redus al tranzitiei spre economie de piata - Belarus, Turkmenistan, Tadjikistan si posibil Uzbekistan", a afirmat Baker intr-un interviu postat pe site-ul BERD.

Programul pentru IMM-uri derulat in colaborare cu SUA a fost prima facilitate de imprumut oferita de BERD companiilor mici si mijlocii.

Pana in prezent, programul a oferit sprijin in state din Europa de Est, Caucaz si Asia Centrala, respectiv Albania, Armenia, Belarus, Bosnia-Hetegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kargazstan, Romania, Serbia, Tadjikistan si Ucraina.

Facilitatea de credit SUA-BERD vizeaza in principal acordarea de credite cu valoare de 10.000-100.000 de dolari, 20% din fonduri fiind alocate pentru finantari de pana la 500.000 de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program, #finantare, #sua, #berd, #imm , #Bulgaria