Romania trebuie sa tina cont de politica fiscala a Bulgariei

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:28
1234 citiri
Romania trebuie sa tina cont de politica fiscala a Bulgariei

Romania si tarile din jur ar trebui sa tina cont in masurile fiscale de politica din Bulgaria, care nu intentioneaza sa creasca taxele, pentru a nu-si pierde din competitivitate, a declarat viceguvernatorul bancii centrale a Bulgariei, Kalin Hristov, precizeaza Mediafax.

"Daca noi nu crestem taxele in Bulgaria, voi (romanii - n.r.) si alte tari vecine sa tineti cont de asta, pentru a nu deveni necompetitivi", a spus Hristov, prezent la Forumul Financiar 2010.

In opinia oficialului bulgar, regiunea are nevoie de fluxuri de capital strain, care sa sustina revenirea economiilor si iesirea din criza.

Hristov a mentionat ca la nivel european nu exista o problema de politica monetara, iar Banca Central Europeana gestioneaza corect situatia.

In schimb, situatia sta mult diferit la nivelul politicii fiscale, unde coordonarea este slaba, aceasta fiind principala dificultate a pietei comune.

El a mai aratat ca, la fel ca in cazul Romaniei, Bulgaria nu are vreo problema cu bancile detinute de institutii de credit grecesti, care in majoritate sunt entitati locale, supravegheate si reglementate de banca centrala.

Hristov a precizat ca expunerea bancilor grecesti reprezinta doar 20% din capitalurile din sistemul bancar bulgar.

 

#politica fiscala banci grecesti bulgaria romania , #Bulgaria