ROMATSA va relua licitatia pentru studiul de fezabilitate a proiectului de bloc aerian comun cu Bulgaria

Luni, 04 Iunie 2007, ora 09:41
911 citiri

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) va relua licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate in vederea infiintarii unui bloc comun de administrare a traficului impreuna cu Bulgaria.

'Licitatia va fi cel mai probabil reluata deoarece cele doua societati care au participat nu au respectat o serie de conditii impuse de noi, in conformitate cu reglementarile europene. Este vorba despre obligativitatea sa fie certificate cu standardul ISO 9001 pe 2000 si sa nu fie operatori de servicii de trafic', a declarat directorul general ROMATSA, Aleodor Francu.

Anuntul privind licitatia pentru desemnarea unei companii care sa realizeze studiul de fezabilitate a fost publicat deja in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 3 aprilie.

Directorii generali ai administratiei romane si a celei bulgare a serviciilor de trafic aerian au semnat, pe 20 martie 2007, un acord privind efectuarea unei licitatii care sa desemneze o companie care sa realizeze studiul ce va reliefa conturile proiectului de formare a unui bloc functional de administrare in cele doua tari, entitatea care o se numeasca Blocul Aerian Operational BUL - ROM.

Crearea unui astfel de bloc este in conformitate cu reglementarile europene privind crearea unui 'Cer European Unic'.

Daca ROMATSA si ATSA, compania bulgara de administrare a serviciilor de trafic din Bulgaria, se vor uni, cele doua vor realiza atat coordonarea traficului civil, cat si a celui militar pe teritoriul celor doua tari.

De asemenea, cele doua vor realiza politici de training comune, operationale, si isi vor organiza politica de dezvoltare comune.

'Noi am propus ca aceasta initiativa sa se numeasca Blocul Aerian Functional Dunarea, si credem ca va fi un bun exemplu pentru o extinderea cooperarii in regiune in ceea ce priveste administrarea serviciilor de trafic aerian', a explicat directorul general ROMATSA.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)