Rompetrol: Sorin Nichita se bucura de tot sprijinul grupului

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 23:37
1672 citiri
Rompetrol: Sorin Nichita se bucura de tot sprijinul grupului

Sorin Octavian Nichita se bucura de tot sprijinul Grupului Rompetrol pentru clarificarea cat mai rapida a situatiei sale,au declarat sambata reprezentantii companiei dupa ce directorul Rompetrol Bulgaria a fost retinut si pus sub acuzare de politia bulgara pe motiv ca ar fi tulburat ordinea publica, informeaza Newsin.

Directorul Rompetrol Bulgaria, Octavian Nichita, a fost arestat preventiv pentru 72 de ore si pus sub acuzare, sambata, dupa o altercatie pe care ar fi avut-o, la intrarea intr-un restaurant din apropiere de Veliko Tarnovo, cu politia si garzile de securitate ale presedintei Parlamentului bulgar, sustine presa bulgara.

Rompetrol Bulgaria a oferit mai multe detalii despre incident intr-un comunicat de presa transmis NewsIn.

"In legatura cu incidentul din parcarea hotelului Vinpalace in Arbanasi noaptea trecuta, compania Rompetrol Bulgaria ar dori sa prezinte informatii suplimentare cu privire la caz si sa ofere pozitia sa. Sorin-Octavian Nichita, CEO al Rompetrol Bulgaria, si cei doi prieteni, in calitatea de turisti, si-au exprimat dorinta de a vizita un restaurant din cadrul complexului Vinpalace.

Politia si reprezentantii NSO nu le-au permis accesul, comportandu-se intr-un mod foarte nepoliticos si refuzand sa se prezinte. Cei trei romani au fost surprinsi de modul agresiv in care au fost tratati, iar din cauza barierei lingvistice nu au putut intelege ceea ce politistii au incercat sa le explice in limba bulgara", se arata in comunicatul Rompetrol Bulgaria.

Din cauza ca Nichita si cei doi prieteni ai sai nu intelegeau ce li se spune in bulgara, reprezentantii politiei au reactionat foarte ferm si chiar i-au amenintat pe cei trei turisti, mai spune Rompetrol Bulgaria.

Avocatul lui Sorin-Octavian Nichita, Ivan Niagolov, sustine ca cei "trei romani au fost prezenti in calitate de turisti in statiune, iar prezenta lor nu are nicio legatura cu faptul ca doamna Tetka Taceva era prezenta in hotel atunci cand a avut loc incidentul.

Domnul Nichita si prietenii lui au incercat sa afle numele ofiterilor si angajatilor serviciului de securitate, dar acestia din urma au reactionat foarte ferm si au decis sa-i duca la politie. Vreau sa subliniez din nou ca nu a existat nici o actiune de agresiune fizica din partea cetatenilor romani impotriva ofiterilor de politie", precizeaza avocatul citat in comunicatul Rompetrol Bulgaria.

Rompetrol Bulgaria precizeaza ca nu considera ca cei trei au avut un comportament agresiv, asa cum sustin reprezentantii politiei, in conditiile in care a existat bariera lingvistica.

"Compania va informa ambasadorului roman in cel mai scurt timp. Speram ca o ancheta independenta si obiectiva va clarifica situatia si ca vor urma scuze fata de cetatenii romani retinuti pe nedrept", se mai arata in comunicat. 

#rompetrol, #sorin nichita, #bulgaria , #Bulgaria