Saint-Gobain va investi cinci milioane de euro in construirea unei fabrici in Bulgaria

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 12:13
1052 citiri
Saint-Gobain va investi cinci milioane de euro in construirea unei fabrici in Bulgaria

Unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii, Saint-Gobain, cu activitati si pe piata din Romania, va investi cinci milioane de euro in construirea unei fabrici in apropierea localitatii Kostinbrod din vestul Bulgariei, anunta Dnevnik. Concernul franco-german Saint-Gobain Weber va angaja pentru inceput o echipa de 40 de persoane, iar inaugurarea fabricii de pasta de mortar si alte produse specifice este programata pentru data de 6 martie. Reprezentantii Saint-Gobain se asteapta ca noua unitate a companiei sa produca aproximativ 100.000 tone de materiale de constructie anual. Fabrica se va intinde pe o suprafata de trei hecatre si va include pe langa unitatea de productie propriu-zisa si hale de depozitare a materialelor, depozite, dar si spatii de birouri pentru angajati.


Potrivit reprezentantilor companiei, alte 1,5 milioane de euro urmeaza a fi investite in 2009 pentru extinderea capacitatii de productie a fabricii. Intreaga productie urmeaza a fi vanduta exclusiv pe piata locala din Bulgaria, iar fabrica va folosi doar materiale produse in tara vecina.


Conducerea Saint-Gobain a anuntat la sfarsitul anului trecut ca urmeaza sa investeasca peste 50 milioane euro intr-o fabrica de rigips in bazinul minier Maritsa Iztok din sudul Bulgariei, iar circa 30-40% din productie va fi livrata in Romania, Turcia, Grecia si Serbia. Inceperea constructiei este planificata pentru 2008 si se intentioneaza incheierea ei pana in 2010. Fabrica va avea o capacitate de productie anuala de 25 milioane mp.


Grupul Saint-Gobain este specializat in productia, procesarea si distributia de materiale izolatoare, alaturi de diviziile de materiale de constructii, conducte, ceramica si plastic, abrazivi, produse de armare, sticla, produse din sticla si distributie. La nivel global, Saint-Gobain detine peste 1.200 de companii consolidate, peste 200.000 de angajati, 32,02 milioane euro vanzari consolidate, cu locatii industriale in 51 de tari.


Saint-Gobain a achizitionat in anul 2005 liderul pietei de gips carton Rigips Romania. Compania activeaza pe piata interna si prin intermediul unitatilor de productie: Fabrica de Ipsos - Turda, Fabrica de Placi GipsCarton - Turda si unitatea de concasare si procesare a rocii de ghips - Cheia.