Serbia va participa la construirea centralei nucleare de la Belene

Sambata, 07 August 2010, ora 19:30
1163 citiri
Serbia va participa la construirea centralei nucleare de la Belene

Serbia va participa la proiectul de constructie a centralei nucleare de la Belene, din Bulgaria, a anuntat sambata premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Sofia News Agency.

Borisov a facut aceste declaratii dupa o intalnire cu presedintele sarb Boris Tadici. Discutiile s-au concentrat pe proiectele energetice si pe participarea Serbiei la centrala nucleara de la Belene, a precizat premierul, subliniind importanta acestor parametri.

"Aceste numere sunt cruciale. Pentru ca precedentul guvern, condus de socialisti, a folosit inca una dintre (...) manipularile lor la proiectul Belene.

Ei spun ca s-ar ridica la patru miliarde de euro contractul pentru cele doua unitati, dar nu mentioneaza factorul inflatiei si cererea Rusiei de a actualiza suma prin adaugarea a inca 2,8 miliarde de euro.

Peste 500 de milioane de euro pentru consultanta, plus infrastructura necesara, plus rata dobanzii la un eventual imprumut - pretul va ajunge 6-7 miliarde de euro, nu patru miliarde de euro", a spus Borisov.

Premierul a subliniat ca Tadici i-a confirmat ferm ca Belgradul va lua parte la proiectul centralei nucleare, dar cifrele vor fi finalizate dupa gasirea unui investitor strategic european. 

#serbia, #centrala nucleara, #belene , #Bulgaria