Taxele pentru traversarea podului de peste Dunare se vor percepe la intrare

Luni, 15 Ianuarie 2007, ora 09:40
882 citiri

Bulgaria si Romania ar putea sa introduca un sistem comun de vigneta. Ideea este inca intr-o forma neelaborata, dar prevede ca cele doua noi state membre ale UE sa aiba un sistem comun de emitere a vignetelor si acelasi timbru pentru cei ce tranziteaza aceste tari, i s-a explicat lui Veselin Gheorghiev, de la Fondul pentru Infrastructura Republicana a Drumurilor.

Un asemenea sistem unic are si Danemarca, Elvetia, Olanda si Belgia. Reprezentatii fondului au subliniat insa ca in Romania vignetele sunt de doua ori mai scumpe decat cele din Bulgaria. Pentru SEGA, ministrul dezvoltarii regionale de la Sofia, Asen Gagauzov, a declarat ca nu se pune problema egalizarii preturilor, cel putin din cauza diferentei mari dintre acestea in cele doua state.

Propunerea privind uniformizarea sistemelor a fost facuta de Bulgaria, in cadrul intalnirii care a avut loc miercuri, la Bucuresti, intre reprezentanti ai Companiei Nationale de Drumuri din Romania, Fondul de Drumuri din Bulgaria si Agentia privind Administratia Automobilistica".

De asemenea, s-a covenit si discutarea posiblitatii ca taxele pentru traversarea podului peste Dunare, in viitor, sa se perceapa la intrarea in fiecare tara. Urmatoarea intalnire a expertilor va avea loc la 16 ianuarie, la PCTF Giurgiu -Ruse, pentru a se vedea la fata locului cum se va realiza controlul comun. Se va evalua si modul in care se va rezolva problema privind sistemele de cantarire, avand in vedere faptul ca legislatia bulgara nu recunoaste rezultatele cantaririi autovehiculelor, cum se intampla in Romania.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: SEGA (Bulgaria), <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)