Turismul bulgar va avea un deficit de 30.000 de oameni in 2008

Marti, 02 Octombrie 2007, ora 22:56
934 citiri

Bulgaria se asteapta ca in 2008 sa se confrunte cu un deficit de 30.000 de oameni in domeniul serviciilor din turism, datorita faptului ca personalul calificat prefera sa lucreze in alte tari din Uniunea Europeana, anunta reprezentantii Asociatiei Hotelurilor si Restaurantelor din Bulgaria.Potrivit oficialilor de la Sofia, turismul a fost sectorul cu cea mai dinamica ascensiune de la intrarea tarii in Uniunea Europeana, relateaza Sofiaecho.

In primele sapte luni din 2007, numarul turistilor straini a avut o crestere intre 10% si 30%, mult peste orice alta ramura a economiei bulgare, a spus reprezentantul Asociatiei Hotelurilor si Restaurantelor, Blagoi Ragin.

Potrivit lui Ragin, in conditiile in care sectorul de servicii ar functiona la parametri optimi, atunci Bulgaria ar putea gazdui 10-12 milioane de turisti, fata de sase milioane turisti inregistrati anul acesta. In acest caz, veniturile din turism ar ajunge pana la 10 miliarde de euro comparativ cu 1,35 miliarde de euro in 2007.

Calitatea slaba a serviciilor reprezinta principala problema si pentru turismul romanesc. Recent, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a declarat ca intentioneaza sa infiinteze un sistem suplimentar de clasificare a hotelurilor, din punct de vedere al managementului si calitatii serviciilor. Astfel, ANAT doreste sa introduca brandul "Hotel agreat ANAT", tocmai in scopul de a avertiza turistii asupra calitatii serviciilor oferite de hotelierii romani.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <ahref=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.