Banca Mondiala vrea sa finanteze comertul

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 16:48
1766 citiri
Banca Mondiala vrea sa finanteze comertul

Banca Mondiala (BM) va lansa in luna mai un program de pana la 50 de miliarde de dolari destinat sustinerii comertului mondial, care va face parte din pachetul de 250 de miliarde de dolari, pe termen de doi ani, care urmeaza sa fie convenit de liderii G20, a anuntat joi institutia financiara.

Programul de Lichiditati pentru Comertul Mondial a fost anuntat in aceasta saptamana, de presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, si are rolul sa opreasca declinul puternic al activitatilor comerciale, determinat de criza economica, transmite Reuters.

Fondurile necesare programului vor proveni de la institutii financiare si de dezvoltare, guverne si banci si vor fi distribuite in colaborare cu banci internationale si regionale, pentru a suplimenta finantarea importatorilor si exportatorilor in tarile in curs de dezvoltare.

Pana in prezent, International Finance Corp, institutia de creditare a sectorului privat din cadrul BM, s-a angajat sa contribuie la program cu un miliard de dolari.


In plus, Marea Britanie va contribui cu pana la 300 de milioane de dolari, prin CDC, institutie de finantare a dezvoltarii.

Canada a anuntat la randul sau ca va aloca programului 200 de milioane de dolari, in timp ce Olanda va contribui cu 50 de milioane de dolari.

Fondurile de 50 de miliarde de dolari vor face parte din programul de pana la 250 de miliarde de dolari pe termen de doi ani, care urmeaza sa fie aprobat de liderii G20, pentru sustinerea activitatilor comerciale internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#Banca Mondiala, #comert, #afaceri, #banca , #Canada