Renault-Nissan nu este interesat de o alianta cu Chrysler

Joi, 22 Februarie 2007, ora 09:13
974 citiri

Alianta Renault-Nissan nu este interesata de preluarea Chrysler, divizia americana a grupului auto DaimlerChrysler AG, in ciuda faptului ca anul trecut a analizat posibilitatea unui parteneriat pe piata din America de Nord, a anuntat miercuri un oficial de la Nissan, informeaza AP.

Grupul Nissan, in care constructorul francez Renault SA controleaza 44 la suta din actiuni, este intotdeauna deschis la noi parteneriate, insa in momentul de fata este concentrat pe propriile sale dificultati financiare, a declarat purtatorul de cuvant de la Nissan, Madoka Soma. O informatie similara a aparut si in cotidianul Wall Street Journal, care a anuntat ca directorul financiar de la Renault, Thierry Moulonguet, ar fi declarat investitorilor la Londra ca Renault-Nissan nu este interesat de Chrysler.

Anul trecut, directorul executiv de la Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a purtat o serie de discutii cu reprezentantii grupului auto american General Motors Corp. pe tema unui posibil parteneriat tripartit. Insa, recent, dupa ce Nissan a anuntat o scadere semnificativa de 22 de procente a castigurilor sale in trimestrul octombrie-decembrie 2006, prioritatile aliantei Renault-Nissan s-au schimbat.

Saptamana trecuta, grupul auto german DaimlerChrysler AG a anuntat ca analizeaza toate optiunile pentru divizia sa americana, anunt care a dat imediat nastere la speculatii cu privire la firma care ar putea fi interesata de preluarea Chrysler. Printre numele vehiculate se numara atat GM, cat si Hyundai sau Nissan si Renault. In ultimele trei luni care s-au incheiat la 31 decembrie 2006 Chrysler a inregistrat pierderi de 162,8 milioane euro si o diminuare a vanzarilor cu sapte procente. DaimlerChrysler a anuntat recent intentia de a concedia 13.000 de angajati din SUA si Canada, adica aproximativ 16 procente din personalul sau, precum si inchiderea unei uzine in SUA, totul pentru a reduce costurile.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)