Cehia intra din nou in recesiune

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 18:44
1619 citiri
Cehia intra din nou in recesiune
Cehia, in scadere economica

Cehia a devenit prima economie din Europa Centrala si de Est care a intrat din nou in recesiune, cu o contractie trimestriala de 0,3%, in ultimele trei luni ale anului trecut, dupa o scadere de 0,1% in trimestrul al treilea.

Anuntul a fost oarecum asteptat, ca urmare a dependentei economiei Cehiei de zona euro, regiune ce a inregistrat, de asemenea, contractie in trimestrul al patrulea, potrivit Financial Times.

Au existat surprize placute in Europa Centrala si de Est, Ungaria si Slovacia, cu evolutii peste asteptari, insa Romania a avut o scadere de 0,2%, fata de trimestrul al treilea, iar situatia la nivelul intregii regiuni nu este deloc solida.

Zona euro a avut o evolutie usor peste asteptari, cu o scadere a PIB de 0,3%, in timp ce analistii anticipau 0,4%. Germania, cea mai mare piata de export pentru Cehia si alte state din regiune, a avut, de asemenea o contractie economica usor mai redusa decat anticipau analistii.

Economia Ungariei a crescut trimestrial cu 0,3%, iar cea a Slovaciei cu 0,4%, insa evolutia a fost sustinuta, potrivit Capital Economics, de sectorul agricol in ambele state.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie Cehia, #recesiune Cehia , #Cehia