Cehia si Germania nu mai importa castraveti din Romania

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 13:10
1365 citiri
Cehia si Germania nu mai importa castraveti din Romania

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat vineri pentru NewsIn ca Cehia si Germania nu mai importa castraveti din Romania, incepand de joi, 2 iunie, "din cauza psihozei create in jurul bacteriei E.coli", relateaza NewsIn.

"Cele doua tari nu mai importa castraveti de nicaieri, pentru ca le este teama. Nu stie nimeni cat va mai dura aceasta situatie.

Deocamdata s-a creat aceasta psihoza, ca, daca mananci castraveti, mori. Si, cum nimeni nu vrea sa moara, nimeni nu mai cumpara castraveti", a declarat Adrian Radulescu.

Oficialul din Ministerul Agriculturii a precizat totodata ca este de urmarit cum evolueaza lucrurile dupa ce se va determina de unde provine bacteria.

Peste 1.500 de persoane au fost infectate cu bacteria E.coli, care poate provoca sindrom hemolitic-uremic, ce poate fi letal.

Epidemia de E.coli a facut pana in prezent 18 victime, inregistrandu-se 17 morti in Germania si unul in Suedia.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat joi ca tulpina bacteriei E.coli aflata la originea epidemiei din Europa este noua.

Testele genetice preliminare arata ca tulpina reprezinta o mutatie provenind din doua tipuri diferite de bacterii E.coli si contine gene letale ce ar putea explica de ce epidemia din Europa are o asemenea amploare si pare atat de periculoasa.

Initial, s-a crezut ca epidemia de E.coli a fost provocata de castraveti bio importati din Spania, dar testele au contrazis aceste acuzatii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#import castraveti, # catraveti, # epidemie e.coli, # epidemie castraveti, # cehia, # germania , #Cehia