Sarbu a vandut Mediafax Cehia pentru 1 euro

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 11:54
1300 citiri
Sarbu a vandut Mediafax Cehia pentru 1 euro

Central European Media Enterprises (CME), grupul american ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, a ajuns la un acord pentru a prelua agentia de stiri Mediafax Cehia, detinuta de Adrian Sarbu, pentru suma simbolica de 1 euro, potrivit Bloomberg. 

Achizitia va spori suportul la nivel de informatii de care dispune in prezent postul de televiziune TV Nova, detinut de CME in Cehia, a declarat un vicepresedinte al postului, Romana Tomasova, pentru Bloomberg.

Grupul CME, controlat de omul de afaceri american Ronald Lauder, detine mai multe televiziuni in Romania, Bulgaria, Cehia, Croatia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

In iulie, grupul a semnat un acord cu Adrian Sarbu, avansat director executiv al CME, pentru achizitionarea MediaPro Entertainment, intr-o tranzactie estimata de banca americana Merrill Lynch la 97,6 milioane dolari.

In schimbul MPE, Sarbu a primit 10 milioane dolari cash, 2,2 milioane de actiuni CME si i s-a oferit posibilitatea sa cumpere, in viitorul apropiat, inca 850.000 de actiuni, la pretul de 21,75 dolari bucata. 

#cehia, #euro, #mediafax, #sarbu , #Cehia