Afacerile cu chinezii au crescut cu 12%

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 14:24
1496 citiri
Afacerile cu chinezii au crescut cu 12%

Volumul schimburilor comerciale dintre Romania si China este in crestere, potrivit ambasadorului Republicii Chineze in Romania, Liu Zengwen, informeaza NewsIn.

"In primele patru luni ale acestui an, volumul schimburilor comerciale este de 1,24 miliarde de dolari. A crescut, in comparatie cu (perioada similara din) anul trecut cu 12 la suta", a precizat ambasadorul. 

Potrivit acestuia, Asociatia de Prietenie Romania-China vrea sa intareasca relatiile dintre poporul roman si poporul chinez si sa aduca mai aproape agentii economici din cele doua tari. 

El a spus ca judetul Mures are potential sa convinga investitorii chinezi in domenii precum cel medical, balneoclimateric, turistic, sau medicina naturista chineza - care ar putea sa dezvolte turismul in judet. 

Ambasadorul a aratat ca in Romania exista sectii unde se studiaza limba chineza, la Universitatea Bucuresti, precum si Institute "Confucius" la Cluj-Napoca si Sibiu avand cursuri de limba si civilizatie chineza, insa, din cate stie el, tara noastra nu are un centru de medicina traditionala chinezeasca si nici invatamant dedicate acesteia. 

Liu Zengwen a refuzat sa comenteze faptul ca Romania nu are un ambasador in China, precizand ca aceasta este o problema interna a statului roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #china, #investitori chinezi, #schimb comercial romania china , #China