Ambasadorul Chinei : Investitiile chineze in Romania sunt de 400 de milioane de dolari

Luni, 04 Mai 2009, ora 16:23
2033 citiri
Ambasadorul Chinei : Investitiile chineze in Romania sunt de 400 de milioane de dolari

Excelenta Sa Liu Zengwen, ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze la Bucuresti, sustine ca la sfarsitul anului trecut in Romania se aflau peste 8.000 de oameni de afaceri chinezi, iar totalul investitiilor chineze in tara sunt de peste 400 de milioane de dolari.

Ambasadorul chinez a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa de la Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, ca din cei peste 8.000 de oameni de afaceri chinezi existenti in Romania la finele lui 2008, majoritatea au firme mici si mijlocii, insa exista si investitii mari, cum ar fi fabrica de biciclete din judetul Hunedoara, un parc industrial la Buzau sau o fabrica de tigari, toate acestea reprezentand investitii de zeci de milioane de euro.

"In total investitiile chineze sunt de peste 400 de milioane de dolari in Romania. Eu cred ca este o cifra mica in comparatie cu numarul firmelor chineze in Romania. Sunt peste 8.000 de firme, dar unele sunt foarte mici", a declarat ambasadorul Liu Zengwen, potrivit Newsin.

Excelenta Sa Liu Zengwen, ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze la Bucuresti a fost prezent luni, la Sfantu-Gheorghe, la invitatia prefectului judetului Covasna, Codrin Munteanu, cu ocazia infiintarii filialei Covasna a Asociatiei de Prietenie Romania - China.

Aceasta este cea de-a 32-a filiala care a fost deschisa in tara, iar in urmatoarele zile alte doua filiale vor fi constituite in Bistrita Nasaud si Maramures. Constituirea Asociatiei din Covasna a avut loc in prezenta a peste 30 de membri fondatori, insemnand oameni de afaceri, reprezentanti ai administratiei publice locale, oameni de cultura, lista fiind deschisa si in continuare pentru cei care vor sa se inscrie.

#china, # investitii, # firme, # valoare , #China