Capitala Chinei se confrunta cu un nivel al poluarii fara precedent

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 08:48
2025 citiri
Capitala Chinei se confrunta cu un nivel al poluarii fara precedent

Scolile din Beijing, capitala Chinei, si-au suspendat luni activitatile in aer liber in timp ce spitalele sunt asaltate de locuitorii care acuza probleme respiratorii din cauza aerului poluat din acest oras, renumit pentru smogul sau permanent, dar care in ultimele zile a atins niveluri record, relateaza Associated Press.

Autoritatile locale au cerut fabricilor sa-si diminueze activitatea pentru a scadea emisiile poluante si au imprastiat apa pe santierele de constructii pentru a a reduce cantitatea de praf care, impreuna cu smogul, face ca atmosfera sa devina extrem de cetoasa. Populatia a inceput sa-si manifeste deschis pe internet iritarea fata de aceasta situatie, aceeasi atitudine avand si o parte din mass-media.

Nivelul de particule poluante PM2.5 consemnat in weekend a inregistrat valoarea cea mai ridicata de cand guvernul chinez a inceput in urma cu aproape un an sa publice aceste date, ajungand la 700 de micrograme pe metru cub de aer. Intr-o monitorizare separata ambasada SUA la Beijing a constatat o valoare de 889 de micrograme pe metru cub, ambele masuratori fiind peste nivelul de siguranta stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

PM2.5 sunt particule minuscule, ce masoara mai putin de 2,5 micrometri si care patrund adanc in plamani, iar masurarea acestora este considerata o reflectare mai corecta a nivelului de poluare in comparatie cu alte metode.

Ritmul rapid de industrializare a tarii, folosirea masiva a carbunelui pentru producerea de energie, cresterea rapida a numarului de autoturisme si nerespectarea legislatiei cu privire la protectia mediului fac din poluarea atmosferica o problema majora a Chinei, tara care este principalul emitator mondial de gaze cu efect de sera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capitala China poluare, #Beijing poluare ridicata , #China