Cele mai bogate femei din lume sunt din China

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 10:01
1565 citiri
Cele mai bogate femei din lume sunt din China

Mai mult de jumatate dintre femeile care si-au castigat singure averea sunt din China, explicatia fiind, potrivit specialistilor, polticile lui Mao si costul redus al ingrijirii copiilor.

Potrivit Hurun List of Self-Made Women Billionaires, cele mai bogate trei femei din lume sunt femei de afaceri din China. Mai mult, printre primele 20 se afla 11 femei din China, informeaza CNN.

Zhang Yin (foto), de 53 de ani, conduce o companie de reciclare a hartiei si se afla pe primul loc in top cu o avere estimata la 5,6 miliarde de dolari. Ea este urmata de Wu Yajun, de 46 de ani, care are 4,1 miliarde de dolari, si Chen Lihua, de 69 de ani, care a adunat 4 miliarde de dolari.

Cea mai bogata femeie de alta origine este Rosalia Mera, care a creat impreuna cu fostul ei sot compania Inditex si brandul Zara. Ea are o avere de 3,5 miliarde de dolari.

In top se mai afla doua femei care si-au castigat banii din fashion: Doris Fisher de la Gap se afla pe locul opt, iar Giuliana Benetton ocupa locul 11.

Oprah Winfrey se afla abia pe locul noua, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari.

Femeile din China conduc si alte clasamente, studiile aratand ca ele sunt cele mai ambitioase. Astfel, 76% din ele aspira la functii de top spre deosebire de doar 52% din americance.

Analistii considera ca succesul femeilor din China se datoareaza politicilor lui Mao Tzedun, dar se explica si prin costul redus al cresterii unui copil. Chiar daca lucreaza 71 de ore pe saptamana, mamele din China isi pot lasa copiii cu bunicii, politica unui singur copil facand ca cei patru bunici sa aiba grija de un singur nepot.

#femei, #china, #avere, #afaceri , #China