China: 140 de milioane de automobile pana in 2020

Luni, 06 Septembrie 2004, ora 01:38
924 citiri

Chinezii vor vedea circuland pe strazi 140 de milioane de automobile pana in 2020, de sapte ori mai mult decat in prezent.Statisiticile guvernamentale arata ca in China s-a produs un numar record de automobile in 2003, mai precis 4 milioane, iar in anul acesta productia va ajunge la 5 milioane de unitati, transformand China in cel de-al treilea producator mondial de pe piata auto, dupa Statele Unite si Japonia.

Agentia de stiri Xinhua a anuntat ca dezvoltarea industriei auto exercita presiuni puternice asupra infrastructurii transporturilor, iar discrepanta dintre numarul de autovehicule si dimensiunile planului rutier actual reprezinta o problema pentru ministerul transporturilor.

Autoritatile vor sa demareze lucrarile la mai multe proiecte gigantice de construire a unor autostrazi, care sa preia din traficul aglomerat dintre marile orase ale tarii.

Lucrarile actuale de la autostrazile care leaga provinciile din vestul Chinei, precum si cele din Delta Fluviului Yangtze, ar trebui sa fie finalizate pana in 2010.

China detine deja o retea de 30.000 de kilometri de autostrazi, locul doi in lume ca lungime.

Sursa: AFP