China ar putea afisa o crestere economica de 8,5% pentru 2009

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 14:29
1176 citiri
China ar putea afisa o crestere economica de 8,5% pentru 2009

China ar putea anunta o crestere a produsului intern brut (PIB) de 8,5% pentru anul 2009, nivel in linie cu estimarile analistilor, dar care depaseste tinta guvernului, a declarat marti un oficial chinez, citat de AFP, informeaza NewsIn.

"Cresterea economica s-a accelerat de la luna la luna", a declarat Zhang Xiaoqiang, director adjunct al Comisiei Nationale pentru Dezvoltare si Reforma. Statisticile de crestere economica pentru al patrulea trimestru si pentru intregul an vor fi publicate in aceasta luna.

Guvernul chinez miza pe o crestere economica de 8% in 2009 si a pus in aplicare un plan de stimuli in valoare de 4.000 miliarde yeni (586 miliarde dolari) pentru crearea de locuri de munca si pentru mentinerea stabilitatii sociale, in contextul in care criza economica a afectat exporturile.

Sectorul manufacturier din China a inregistrat o crestere puternica in luna decembrie, in cel mai inalt ritm din ultimii cinci ani, potrivit unui indice calculat de HSBC si Markit Economics.

Analistii estimeaza in prezent ca economia statului asiatic va creste cu 9,4% in acest an.

"Suntem inca in stadiu de revenire", a declarat Hu Yifan, economist in cadrul Citic Securities International, care avertizeaza, insa, ca economia Chinei va trebui sa se bazeze in continuare pe stimuli guvernamentali in acest an.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stimuli, # economie, # china, # crestere, # 2010 , #China