China continua expansiunea: Detine si 10% din cel mai mare aeroport european

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 16:35
4354 citiri
China continua expansiunea: Detine si 10% din cel mai mare aeroport european

Fondul suveran de investitii al Chinei, China Investment Corporation (CIC), a achizitionat un pachet de 10% din actiunile firmei care controleaza aeroportul Heathrow din Londra, cel mai mare aeroport din Europa.

CIC nu a oferit detalii legate de pretul tranzactiei, insa compania spaniola Ferrovial, care detine 49,99% din actiunile Heathrow Airport Holdings, a informat ca fondul chinez a platit o suma totala de 725,8 milioane de dolari pentru participatia sa, anunta Agerpres.

Ferrovial a adaugat ca a vandut un pachet de 5,72% din actiunile sale catre Stable Investment Corporation, o subsidiara a CIC, pentru suma de 415,2 milioane de dolari. Restul de 4,28% din actiuni au fost preluate de la alti actionari ai FGP Topco Ltd (firma mama a Heathrow Airport Holdings) pentru 310,6 milioane de dolari.

Compania britanica Heathrow Airport Holdings, cunoscuta anterior sub denumirea BAA Ltd., gestioneaza aeroportul international Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa, si detine participatii la alte aeroporturi din Marea Britanie (Stansted, Southampton, Glasgow si Aberdeen).

Aceasta tranzactie este a doua investitie a CIC in infrastructura din Marea Britanie, dupa ce in luna ianuarie a preluat un pachet de 8,68% din actiunile Thames Water, cea mai mare companie de furnizarea apei potabile si tratarea apelor reziduale din Marea Britanie.

China Investment Corporation a fost infiintata in anul 207 pentru a investi in strainatate o parte din rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari rezerve de acest tip din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii china europa, #preluare actiuni Heathrow, #actiuni aeroport Londra , #China