China continua politica protectionista initiata de Trump: Cum a ales sa-si apere proprietatea intelectuala

Vineri, 30 Martie 2018, ora 18:17
9090 citiri
China continua politica protectionista initiata de Trump: Cum a ales sa-si apere proprietatea intelectuala
Foto: CC0 Creative Commons

Autoritatile chineze au anuntat o noua directiva care va face mai dificil transferul catre companii straine al drepturilor de proprietate intelectuala chinezesti.

Astfel, persoanele fizice si companiile chineze vor trebui sa obtina avizul Beijingului inainte de a transfera drepturile de proprietate intelectuala pentru circuite imprimate, programe de calculator si noi culturi de specii vegetale, a precizat executivul chinez, potrivit France Presse.

"Aplicarea acestei directive este o masura importanta de aparare a securitatii nationale", a mentionat pentru cotidianul China Daily un responsabil al Biroului chinez pentru proprietatea intelectuala, Zhang Zhiceng.

Acesta a subliniat ca noile masuri sunt conforme practicilor internationale, evocand "sistemele de autorizare similare din Uniunea Europeana si Japonia".

Saptamana trecuta, presedintele american Donald Trump a evocat adoptarea de masuri punitive impotriva importurilor chineze, pentru a pune capat "furturilor", asa cum s-a exprimat el, de proprietate intelectuala pentru care se face responsabila China.

Initiativa sa a facut sa reinvie spectrul unui razboi comercial intre primele doua puteri economice mondiale.

#China masuri protectioniste, #proprietate intelectuala China , #China