China deschide" drumurile" pentru investitorii privati

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 10:41
1546 citiri
China deschide" drumurile" pentru investitorii privati

China se va orienta in 2012 spre investitii private in infrastructuta pentru a combate o posibila recesiune si pentru a stimula cresterea economiei.

Comisia Nationala pentru Reforma si Dezvoltare din China a precizat ca va sprijini investitiile private in cale ferata, utilitati si proiecte financiare, care in prezent sunt dominate de catre Guvern.

De asemenea, statul chinez are in vedere o posibila politica de stabilizare a preturilor de consum, cu toate ca anul acesta in Beijing "rasuna" ideea de inflatia ca o prioritae pentru politic.

O deschidere catre investitorii privati in 2012 ar fi un contrast puternic cu 2008 cand statul chinez a contracarat o recesiune mondiala cu stimul guvernamnetal masiv.

In ultimele 11 luni, investitii straine in China au totalizat 396,3 miliarde de yuani. Cu toate acestea, China a promis in mod repetat de-a lungul anilor sa elibereze industriile cheie pentru investitii private, insa niciodata nu si-a respectat cuvantul dat.

O mare parte din sectorul privat se concentreaza asupra intreprinderilor mici si mijlocii care au fost cel mai rau afectate de incetinirea ritmului de crestere.

Zhang Dejian, unul din cei patru premieri ai Chinei a declarat ca Beijing-ul va lua mai multe masuri in 2012 pentru a le sprijini.

Potrivit acestuia, China a oferit IMM-urilor mai multe stimulente financiare si fiscale si intentioneaza sa lanseze un Fond National pentru IMM-uri, destinat sa creasca ajutorul financiar acordat acestor firme mai mici, care reprezinta 60% din economia Chinei si asigura 80% din locurile de munca.

Ministru Finantelor din China a redus deja impozitele pentru firmele mai mici din tara, iar Banca Centrala a Chinei vrea sa incurajeze bancile sa imprumute mai mult micii intreprinzatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china investitori privati, #mediu afaceri china, #stimulente fiscale investitori china, #guvern china masuri fiscale 2012 , #China