China: Europa isi poate rezolva problemele financiare

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 18:43
1016 citiri
China: Europa isi poate rezolva problemele financiare

China crede ca Europa isi poate depasi problemele economice, a declarat presedintele chinez Hu Jintao, luni, fara sa spuna, insa, daca Beijing-ul va juca vreun rol major in incercarea de a rezolva criza datoriilor din zona euro.

China si-a exprimat deja increderea ca Europa poate sa supravietuiasca crizei datoriilor, insa nu a facut nicio oferta publica de rascumpararea a vreunei datorii guvernamentale, intrucat asteapta detalii privind optiunile investitionale oferite de Fondul European de Stabilitate Financiara, scrie Reuters.

"Urmarim cu atentie dezvoltarea economica in aceste conditii dificile", a declarat presedintele Hu dupa o intalnire cu omologul Australian, Heinz Fischer, intr-o vizita de stat.

"Suntem convinsi ca Europa are intelepciunea si competenta de a depasi dificultatile cu care se confrunta acum", a adaugat Hu.

Presedintele chinez va participa la sfarsitul acestei saptamani la summitul G20, care va avea loc in Franta.

La sfarsitul saptammanii trecute, seful Fondului European de Stabilitate Financiara, Klaus Regling, a incercat sa convinga China sa investeasca in fondul de salvare sustinand ca investitorii ar putea fi protejati impotriva eventualelor pierderi initiale si ca obligatiunile ar putea fi vandute in moneda yuan, daca oficialii de la Beijing doresc asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china salvare europa, #criza datoriilor, #China incredere Europa , #China