China face un nou pas in cucerirea spatiului

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 11:18
1045 citiri
China face un nou pas in cucerirea spatiului
Nava Shezou VIII a fost lansata marti dimineata la ora 6.00 / SURSA: news.xinhuanet.com

China a lansat marti dimineata o noua racheta, facand un pas important in crearea propriei statii spatiale pana in 2020.

Shenzou VIII se va uni cu Tiangong I, modulul spatial lansat in septembrie, care joaca cel mai important rol in misiunea spatiala a Chinei. Fuziuna va avea loc la 343 de km deasupra Pamantului, printr-o metoda folosita deja de Statele Unite si Rusia inca de acum 40 de ani, informeaza Financial Times.

Lansarea de marti este un pas crucial in planul Beijingului care vizeaza o statie spatiala completa pana in 2020, anul in care Statia Spatiala Internationala va iesi din functiune. China va fi astfel, singura tare care va fi prezenta permanent in spatiu.

Nava spatiala transporta, intr-un incubator construit de Germania, plante, bacterii si celule umane destinate testelor medicale si biologice in timpul misiunii.

Este pentru prima oara cand Beijingul colaboreaza cu Rusia si alte tari europene pentru o racheta Shezou. O colaborare intre China si Statele Unite nu este inca posibila, din cauza relatiilor dintre cele doua tari, care sunt dominate inca de neincredere in ceea ce priveste tehnologiile militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#racheta spatiala, #lansaare Shezou VIII, #lansare nava China, #statie spatiala China, #program spatial China , #China