China isi deschide piata de turism sperand sa atraga noi vizitatori

Luni, 22 Ianuarie 2007, ora 01:38
1056 citiri

China va elimina, incepand din iulie, restrictiile impuse filialelor operatorilor de turism straini, sperand astfel sa atraga noi vizitatori, a anuntat, sambata, biroul de turism de la Beijing, citat de AFP.

Administratia chineza nu a dat amanunte despre ridicarea restrictiilor, care se pare ca intra in seria angajamentelor asumate de China in negocierile sale de aderare la Organizatia Mondiala a Comertului. Masura va atrage noi turisti, mai ales ca piata chineza este in continua expansiune

Agentia China Noua a anuntat ca guvernul chinez a redus deja considerabil nivelul capitalului social necesar inscrierii agentiilor de turism cu capital majoritar strain.

De la momentul aderarii Chinei la OMC, in decembrie 2001, autoritatile de la Beijing au autorizat participatiile majoritar straine in cazul companiilor din domeniul turismului, astfel incat este posibila infiintarea unor agentii detinute in totalitate de investitori straini..

Directorul biroului chinez de turism a anuntat ca masurile luate de autoritati urmaresc sa continue politica de deschidere a Chinei si de participare la piata concurentiala internationala, anuntand ca au fost luate si unele masuri pentru operatorii de turism chinezi care vor sa se orienteze pe piata internationala.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)