China: Moneda euro va depasi criza

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 13:59
2337 citiri
China: Moneda euro va depasi criza

Moneda euro va depasi criza deficitelor si datoriilor de stat din zona euro si va sprijini stabilitatea sistemului monetar international, a declarat ambasadorul Chinei la Uniunea Europeana, Song Zhe, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Consolidarea statutului euro va ajuta la "promovarea constructiei unui sistem monetar global diversificat", a declarat Song intr-un comunicat aparut pe site-ul ministerului chinez de externe.

Vicepremierul Wang Qishan a declarat marti ca guvernul chinez a luat masuri concrete pentru a ajuta UE sa solutioneze criza datoriilor de stat.

China este pregatita sa investeasca 4-5 miliarde euro in obligatiuni emise de guvernul portughez in primul trimestrul al anului viitor, potrivit ziarului Jornal de Negocios, care nu a precizat satpamana trecuta sursele informatiei.

Uniunea Europeana este cel mai important partener comercial al Chinei, comertul bilateral urcand in primele 11 luni ale acestui an cu 33,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 433,88 miliarde de dolari, potrivit datelor serviciului vamal chinez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #euro, #moneda, #monetar, #sistem , #China