China nu simte criza: productia industriala a crescut cu 13,9%

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 23:36
1175 citiri
China nu simte criza: productia industriala a crescut cu 13,9%

Productia industriala a Chinei a crescut cu 13,9% in luna august fata de perioada similara a anului trecut, peste asteptarile analistilor, semn ca a treia mare economie a lumii isi mentine avantul in pofida masurilor guvernului de a limita creditarea si speculatiile imobiliare, informeaza Mediafax.

In luna iulie, productia industriala a urcat cu 13,4%. Pentru luna august, mai multi analisti intervievati de Reuters au anticipat un avans de 13% al indicatorului.

Totodata, inflatia a accelerat de 3,3% in perioada ianuarie-iulie la 3,5% in intervalul ianuarie-august, cel mai rapid ritm din ultimii 22 de ani.

Evolutia reflecta, in principal, cresterea preturilor la alimente. "Indicatorii economici pentru luna august si, in particular, revenirea productiei industriale confirma trendul stabil al economiei si arata ca economia are un puternic motor intern", a afirmat Wang Han, analist la CEBM.

Unii economisti considera ca guvernul ar putea adopta o politica mai putin restrictiva referitor la creditare si aproba mai multe proiecte de investitii spre sfarsitul acestui an, pentru a preintampina eventuale probleme precum incetinirea economiei SUA. 

#china, #criza, #productie industriala , #China